Xerrada Nadia Ghulam

Us fem saber que la comissió Calidoscopi (coeducació) ha preparat, pel proper 6 de març, una xerrada de la Nadia Ghulam, autora del llibre “El secret del meu turbant” guardonat amb el 43è Premi Prudenci Bertrana de Novel·la.

Amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d’una bomba que va caure a casa seva. En sortir de l’hospital dos anys després, el règim talibà s’havia instaurat a l’Afganistan i ella va prendre una decisió radical per tal de mantenir els seus pares malalts i les seves germanes petites: suplantar la identitat del seu germà, assassinat durant la guerra civil, i treballar com un noi durant 11 anys, amb por de ser descoberta, renunciant a moltes coses però gaudint al mateix temps de més llibertats que no hauria tingut com a dona. Va venir a Barcelona gràcies a una ONG que li va pagar l’operació per reconstruir-se la cara. Enyora la seva família i el seu país, però també se sent acollida, lliure i feliç a Catalunya.

Després d’haver passat per la comunitat de grans a explicar la seva història a les nenes i nens de l’escola us proposem que vingueu a sentir-la de primera mà.

No us la perdeu!

 

El Savi d’en Xandri 2019

Estem molt contents d’anunciar-vos que torna l’esperat concurs… El Savi d’en Xandri!

Serà el divendres 5 d’Abril a les 20:45

I aquest any, els que vulgueu participar, haureu de venir amb més ganes que mai!
Ganes de passar-vos-ho bé, de riure, de contestar preguntes difícils, de resoldre situacions complicades, però també, i sobretot, haureu de venir amb ganes de menjar i beure! Perquè aquest any… el Savi d’en Xandri s’ha vestit de cuiner!

Recordeu que per participar heu de fer grups de 6 persones.
El preu és de 78€ /grup (13€ / persona)
Aquest any animem els grups a venir disfressats (però sense obligar a ningú)

PERÒ, QUÈ ÉS EL SAVI D’EN XANDRI ??

Una petita explicació pels que acabeu d’arribar a l’escola…
El Savi és un concurs de preguntes per als pares i mares de l’escola que organitza una comissió de l’AMPA i que té per finalitat passar-nos-ho molt bé!
Els pares participen al concurs en grups de sis i la vetllada normalment consisteix en un primer torn de preguntes, una pausa per sopar, i un segon torn de preguntes. La nit acaba amb una proba final i el repartiment de premis.

INSCRIPCIONS
Per inscriure-us podeu seguir el següent enllaç: El Savi d’en Xandri

Per més informació: savi@ampapidenxandri.cat

Inscripcions obertes fins el dia 22 de març de 2019.

ESPEREM QUE US ANIMEU !!!!

Participació al Carnaval

Com ja us vam informar aquest any participarem a la rua de Carnaval amb una comparsa relacionada amb el tema de la setamana cultural: la cuina.
La comunitat del Pi d’en Xandri serem cuineres i cuiners i per fer-ho més animat hem decidit de portar instruments de percussió relacionats amb aquest món (cassoles, olles, paelles, productes alimentaris…).
L’Agus, el mestre de música els ha ensenyat alguns ritmes i cançons i estem mirant d’organitzar una sessió d’assaig general i per acabar de preparar els instruments i disfresses aquells que no us veieu en cor de fer-les sols a casa. Segurament serà la tarda de l’1 de març (estigueu atents a més comunicacions)
Us animem doncs que ens acompanyeu el dia 3 de març per la tarda i que participeu, grans i petits, disfressant-vos de cuiners i amb el vostre estri de cuina per fer música.

Els instruments assignats per cursos són:

P3-P5 portaran maraques casolanes fetes amb ampolles d’aigua i pots de iogurt o d’altres aliments farcits d’arròs, cigrons, llenties… Podeu experimentar amb diferents grans i veure quin us agrada més. Tapeu l’obertura amb cinta adhesiva o amb la seu tap, en cas de les ampolles, per evitar que el contingut de la maraca s’escapi.

1er-4t tocaran tambors mitjans i petits o güiros fets amb cassoles, pots, paelles, tapes d’olles… i una cullera de fusta.
En aquest cas, qualsevol estri vell us anirà bé (recordeu que després ja no us servirà per cuinar). Amb una cullera de fusta ja tindreu l’instrument fet, la idea és que es vegi l’estri de cuina, ja que som cuiners!
Per fer un timbal agut podeu utilitzar una llauna de llet en pols d’un pam de diàmetre i tapar l’obertura amb cinta adhesiva marró. Es pot fer sonar pel costat metàl·lic o pel costat de la membrana. Podeu tocar-lo amb les mans o amb baquetes (les barquetes es poden comprar o fer amb pals de fusta i posar-hi una mica de goma eva o cotó per evitar trencar la membrana).
El güiro s’ha de fer amb algun tipus de material que sigui ondulat com una llauna de conserva metàl·lica o una ampolla de plàstic d’aigua. Podeu provar els dos materials i escollir el que més ens agradi. L’objecte que feu servir per rascar també influeix molt en el so. Podeu provar amb un pal de fusta (bastonets xinesos) o una forquilla.

5è-6è seran la base greu de la nostra comparsa amb palanganes i bidons.
Agafeu un bidó d’aigua, una palangana o un pot de pintura buit, els més grans que trobeu i, a ser possible, amb la seva tapa. Si no teniu la tapa corresponent podeu fer la membrana amb cinta adhesiva marró o cinta americana creuant d’un costat a l’altre del pot. En necessitareu molta!
Poseu-li una corretja de bossa d’esport o motxilla per penjar-vos l’instrument. També podeu fer dos forats a cada costat de la palangana, passar les brides i passar-les pel cinturó dels pantalons (així no cal penjar-se l’instrument al coll). Penseu que hauran de carregar l’instrument tota la rua. Poseu-li rodes o ajudeu-los a carregar-lo. I no oblideu de decorar-los com si fossin estris de cuina!
Per fer les maces necessitareu un pal llarg, d’uns 40 cm, i posar-li goma eva o cotó, dues fulles de paper de diari, cinta adhesiva i cola.

Enquesta Camí escolar

La setmana passada el vostre/a fill/a va portar a la motxilla un petit qüestionari en relació a la possibilitat de crear un camí escolar.

Us agrairíem que el pugueu omplir conjuntament amb ell/a i, abans de dilluns dia 28 de gener, el dipositeu (vosaltres o l’alumne/a) a l’entrada principal de l’escola on trobareu una urna per fer-ne la recollida.

Les vostres respostes ens serviran per entendre els hàbits de mobilitat, les vostres preferències de model i els punts a millorar.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

NOVA DATA. Xerrada Els 7 principis de l’aprenentatge

Degut a la convocatòria de la vaga general pel proper dijous, hem hagut de tornar a canviar la data per la xerrada “Els 7 principis del Aprenentatge” al dimecres 20 de febrer a les 19:00. Perdoneu les molèsties.

La Comissió Educativa organitza aquesta trobada de la mà de l’experta Professora Marta Simón per continuar aportant més informació a les famílies sobre el canvi del model pedagògic que la nostra escola està portant a terme.

Tindrem una breu explicació dels 7 principis de l’aprenentatge i una dinàmica per poder viure com a famílies el que van vivint els nostres fills i filles.

Us hi esperem!

Xerrada Xarxa Escola Nova 21

Des de la Diputació i l’Ajuntament ens ofereixen una xerrada per famílies dels centres que estem a la xarxa Escola Nova 21 i que estiguin interessades en la transformació educativa.

Aquesta xerrada es realitzarà el proper 6 de febrer a les 18h al casal Torreblanca.

Les places són limitades (120 pels 11 centres) així que cal que les famílies interessades cal que facin la inscripció escrivint un correu a l’adreça: formacioparesimares@santcugat.cat indicant el nom i el centre per tal de garantir un mínim de places per centres.

Durada: entre 1,5h i 2hores

Objectius:

  • Generar confiança envers al canvi de model educatiu i l’escola com a institució transformadora
  • Identificar les nostres pors i inquietuds, com també les expectatives positives que tenim respecte al canvi educatiu que està vivint actualment l’escola /institut.
  • Posar en valro les fortaleses d’aquesta nova mirada sobre l’educació del infants del segle XXI
  • Conèixer els 7 principis de l’aprenentatge que defineix la OCDE
  • Conèixer els possibles canvis metodològics, organitzatius, etc. Que viuen les escoles en el marc EN21

L’equip que durà a terme el taller està encapçalat per Jordi Martín Huguet. Són membres d’equips directius d’altres escoles impulsores des de fa anys i formadors de mestres en temàtica de transformació i innovació educativa.

Xerrada autonomia i camí escolar

Us fem saber que el dimecres 16 de Gener a les 19:00 a l’Escola Pi d’en Xandri farem la xerrada “L’autonomia dels infants i el camí escolar. Cap a una educació dels nostres infants que prioritza el seu creixement saludable i autònom, establint una bona relació amb el seu entorn i la seva ciutat” a càrrec d’Alexandra Mariné, psicòloga general sanitària i Psicoterapeuta.

Parlarem del significat de l’autonomia personal i com es desenvolupa i construeix. Com podem ajudar als nostres fills/es a ser responsables i autònoms? Quins són els riscos de no promocionar l’autonomia en els nostres fills/es i com el Camí escolar ens proporciona una eina valuosa per contribuir a la promoció de l’Autonomia dels nostres infants i joves.

Consells L’autonomia de l’infant

Exposició Camins Escolars

 

El dimarts 11 de desembre hem inaugurat l’exposició “La Caputxeta camina sola” per tal d’explicar els què són els camins escolars i destacar-ne els seus beneficis.

Aquesta exposició ha estat traduïda i adaptada per la nostra AMPA a partir de l’exposició original “Caperucita camina sola” del Centro Nacional de Educación Ambiental i estarà penjada a l’entrada de l’escola fins a final de trimestre.

Esperem que us agradi i us animem a que respongueu amb les vostres filles i fills l’enquesta que en breu us farem arribar per tal de poder definir la implementació del camí que millor s’adapti a les necessitats de la majoria de les famílies.