Espectacle del Mago Pop

Aprofitant la notícia que la MÀGIA serà el tema sobre el que versarà la Setmana Cultural, un grup de famílies de l’escola ha proposat que, tots aquells que vulguin, anem plegats al teatre Victòria el dijous 28 de novembre a les 20:30 hores a veure l´espectacle del Mago Pop. Al comprar les entrades en grup tindrem un 25% de descompte per la qual cosa sortiria l´entrada a uns 30.-€ per persona.
Si esteu interessats, envieu un missatge a presi@ampapidenxandri.cat i us informarem dels detalls.

Projectes per gaudir de la igualtat des de la diversitat

Des de la comissió de gènere comencem el curs amb una pila de projectes i d’idees que volem compartir amb vosaltres.
Donem la benvinguda a les noves famílies i les animem a formar part de les diferents comissions.
A més, la feina a la Coordinadora de Comissions de Gènere, de les AFAs de Sant Cugat ja comença a donar fruits. Farem diverses xerrades-tallers al llarg del curs.  La primera tindrà lloc a la Casa de Cultura, el proper dia 12  amb l’inspirador títol Ni prínceps blaus, ni princeses promeses.
Des de Calidoscopi estem preparant un col·loqui força interessant, ja us anirem informant. També hem previst comprar llibres coeducatius per compartir a les aules.
Com veieu, projectem fer moltes coses: xerrades, jocs i tallers a les aules, adaptats a cada nivell sobre coeducació i convivència. Seguim estalonant els patis inclusius, on hi hagi prou lloc per totes les persones.
Enguany també recuperarem el projecte El Gran Llibre de les dones per visibilitzar les dones en tots els àmbits: esportiu, històric, científic… perquè els nostres fills i filles no trobin límits en els seus somnis i aspiracions!
Això és només un tast del que estem planejant. Si teniu qualsevol idea o proposta que ens voleu fer arribar ja sabeu on trobar-nos! Tota col·laboració és benvinguda!

Xerrada coeducació

Us fem saber que el 12 de Novembre de 17:30 a 19:30, la coordinadora de les comissions de gènere han organitzat una xerrada-taller amb el títol “Ni prínceps blaus ni princeses promeses” en el que reflexionaran sobre els estereotips que envolten els nostres infants per educar amb una mirada respectuosa i igualitària.

L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia enviant un missatge a escolesfeministesqt@gmail.com.

Cercavila de gegantons

La comissió de festes us fem saber que aquest  diumenge 13 d’octubre es celebrarà la 7a Cercavila de Gegantons de les escoles i el Pinyot (el nostre gegantó) no hi faltarà. Ens acompanyarà  un grup de xaranga  d’estudiants de l’escola de música de Fusió  i de l´escola municipal de música Victòria dels Àngels, dirigida per l’Enric Mestre, i que tocarà, entre altres, la cançó del Pinyot, escrita pel Joan-Pau Chaves.
Si ens voleu acompanyar, ens trobarem a les 10:30 a la Plaça de l’Ajuntament on es farà un esmorzar. Podeu venir amb la samarreta taronja de l’escola. A les 11:15 s’iniciarà la Cercavila fins arribar a la Plaça Octavià al voltant de les 12:00. Després dels parlaments de les autoritats i lliurament de records, hi haurà una actuació musical que posarà  fi a la Cercavila.
Us hi esperem!!!

Manteniment de l’hort a l’estiu

Desde la Comissió de Sostenibilitat, volem agrair a totes les famílies que durant les vacances d´estiu  han dut a terme el manteniment de l´hort de l´escola, fent possible que els nostres fills i filles puguin continuar gaudint de l´hort des del primer dia d´escola on trobaran panotxes de blat de moro, albergínies, cogombres, pebrots, carbassons, tomàquets...

Projecte del Camí escolar

El dimecres 18 de setembre ens vam reunir amb l’Ajuntament per presentar-los juntament amb l’escola el nostre projecte del camí escolar.

Podem dir que tan la regidories d’educació, de mobilitat i d’emergència climàtica han mostrat el seu interès i s’han compromès a col·laborar-hi.

SI el voleu conèixer, el podeu llegir en el següent enllaç: http://ampapidenxandri.cat/wp-content/uploads/2019/08/InformeCaminsAmbDocuments-LR.pdf

Esperem poder començar a veure els primers resultats ben aviat!

Festa Fi de curs. Gràcies!

El passat dissabte 15 de juny més de 1200 persones vam celebrar la festa final de curs. Des de la comissió de festes volem agraïr la vostra participació i esperem que us ho passéssiu tan bé com vam gaudir nosaltres preparant-la. Volem agraïr però especialment a totes aquelles persones que, d’una manera o altra, van col·laborar perquè la festa de l’escola s’hagi pogut celebrar: els que van ajudar amb la venda d’entrades i van estar a la porta, la gent de Paidos que van organitzar el Masterxef i els racons, els del Bar, el fantàstic DJ, els músics i la coral per la seva actuació, els que van preparar els balls (i les mares de tercer que els van coordinar), els de la batuescola (pares, fills i monitors), l’Ajuntament per cedir-nos les taules i cadires, la comissió sostenibilitat que va gestionar la recollida i separació de residus, les famílies de cinquè per la tómbola i la gestió dels gots reutilitzables o els que van ajudar amb el muntatge de les taules i les cadires. Tots ells han comprès que aquesta és la festa de tots i que si tots hi posem el nostre granet de sorra, la farem molt més viscuda i divertida. A tots ells, moltes gràcies!

A més, la Comissió de Festes us volem fer saber on s’han destinat els 2 euros de l’entrada que vàreu pagar. Amb l’objectiu de no tenir dèficit, el preu de l’entrada està fixat per tal de cobrir les despeses. Amb aquesta idea la distribució dels 2 euros del cost de l’entrada és el següent: Masterxef i racons (0,75), ambulància (0,45), equip de so i limitador (0,5), servei de vigilància (0,2), altres (0,1). Els 0,2 euros restants (per imprevistos i arrodoniment) es dedicaran a finançar els projectes de l’AMPA.

La Festa més sostenible

Des de l’AMPA ens hem proposat de fer la Festa Fi de curs una mica més sostenible i per això us demanem que intentem reduir els residus tot evitant portar vaixelles d’un sol ús (plat i gots de plàstic) i us fem saber que disposarem de separació de brossa, amb el que demanem la vostra col·laboració perquè cada residu vagi al seu contenidor (vidre, paper, envàs, orgànic o rebuig).

A més, aquest any no posarem estovalles de paper i us animem que, si en voleu, en porteu de roba de casa.

Finalment, per poder consumir al bar s’haurà de portar un got reutilitzable. Podeu portar-lo de casa o fer servir els nous gots de l’AMPA que estrenarem per la festa. Les famílies de cinquè en faran la gestió, cobrant 1,5 euros per cada got lliurat i donant 1 euro per got retornat. Els beneficis que en puguin extreure es dedicaran al viatge de fi de curs de l’any que ve.